Fredagslunch

| Hemma, Jobb, Mat, Nöje

Jag tycker det är bra att gå ut och äta en ordentlig lunch på fredagarna för då slipper jag tänka på middag.

Stationsbyggnaden vid jobbet har fått ett riktigt lyft och flera nya restauranger har flyttat in. Bland annat restaurang Brassa med både sallad, pizza och pasta och där intog jag min lunch idag.

Ja, inte behövde jag äta någon middag när jag kom hem.

0 comment

En gång i tiden

| Funderingar, Musik

En gång i tiden användes lokalerna som kören sjunger i som äldreboende. Då var det lite liv och rörelse där. Förvisso åt de gamla när vi kom men en och annan kunde slinka in och lyssna när vi övade. 

Övningslokalen var möblerad med möbler som de gamla hade skänkt och användes till att ta emot stora sällskap. Bland annat hade PRO sina träffar där. Det fanns en matsal där anhöriga och gäster utifrån kunde komma och äta lunch.

Men nu har stiftelsen som äger fastigheten avhyst alla pensionärer. Alla fina möbler är borta och lokalen omgjord till utbildningslokal med konferensbord och sterila stolar. En flygel är omgjort till dagis och under en period fanns det flyktingar där. Men för övrigt står lokalerna tomma.

Synd. Jättesynd!

Ett minne blott.

0 comment

När det närmar sig

| Hemma

Snart startar landetsäsongen där vi inte har något bredband utan måste förlita oss på mobiler eller surfplatta. Förra sommaren kunde jag koppla upp plattan via telefonen och det gick ju i och för sig bra. Däremot kunde jag inte ta med datorn och jobba med den.

I år hittade jag ett bärbart moden som är kopplat till mitt mobilsurf så jag slipper betala extra för det. Nackdelen är att det bara är en åt gången som kan använda det. Men å andra sidan har det aldrig varit ett problem tidigare så det ska nog gå bra.

Så nu kan jag göra inlägg var jag än befinner mig.

 

0 comment

Morgonmys

| Familj, Hemma, Livets efterrätt

Jag och Prinsen sov ända till strax före sju. Det hade inte hänt på länge berättade hans föräldrar. Det här är nämligen en morgonpigg kille.

Vi startade dagen med frukost och lite lek i duschen och det gjorde vi länge.

Sedan blev han hämtad av sina föräldrar och jag fick en stor och öm kram innan han åkte.

0 comment

Att få ha den äran

| Familj, Hemma, Livets efterrätt

En Prins kom till mig på eftermiddagen för att vi skulle få tid att umgås med varandra.

Vi började med att ta oss till Bandängen för att titta på djuren och den här lilla killen ville knalla själv vilket han fick. Det blev en promenad på över 1 km. 

Först hälsade vi på geten Kalypso.

Sedan fick grisarna, hönsen och kaninerna besök innan vi gick till gungorna. 

Besöket avslutades med bland annat lek i sandlådan och bus bland småhusen.

Det var en trött kille som somnade gott hos mormor på kvällen.

0 comment

Nu närmar vi oss våren

| Natur

Det är fortfarande is på ”min” damm men när jag gick från jobbet idag kändes det verkligen som det kommer att smälta undan ganska snabbt.

Har för övrigt beställt en massa kläder som jag förhoppningsvis får levererade snart. En vårjacka, byxor och kjolar som jag väntar att få hem.

Nu väntar jag in våren.

0 comment

Göteborgsresan

| Musik, Resor

Jag ska ju åka till Turkiet i höst och det har jag berättat om här Och sedan är det en resa bokad längre fram i vinter som jag kommer berätta om senare.

Men innan allt detta och innan sommarsemestern ska jag på en resa till Göteborg och idag blev det bestämt att några av mina reskamrater ska stanna en natt innan de övriga sammanstrålar. 

Kören har ett samarbete med kören Delight och vi ska ha konsert tillsammans. Så roligt.

Jag kunde konstatera att det var 5 år sedan sist jag var i Göteborg. Även då var jag på en sångresa som jag beskrivit här

0 comment

1 2 3 174