Älskade rosor

| Hemma

När jag var i Farsta i lördags fick jag tag i en rosbukett för 20 kronor. Då gör det inte så mycket om den inte står så många dagar. Jag får iallafall njuta av den idag.

0 comment

En god middag

| Mat, Recept

Jag hade en bit fläskfilé liggande i frysen och så hittade jag ett recept som jag blev inspirerad av att prova. Det blev min middag idag.

Fläskfilé Impario
4 port

600 g fläskfilé
2 gula lökar
1 gul paprika
2 msk olja till stekning
2 tsk sambal olek 
2 msk chilisås
1 tsk curry
1 tsk socker
2 msk soja
2 dl créme fraiche
skal och saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vitt vin

Skär den putsade filén i ½ cm tjocka skivor. Strimla lök och paprika. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen.

Bryn löken lätt i en traktörpanna och tillsätt paprikan, apelsinskalet och sockret. Stek ihop några minuter. Tillsätt sambal, chilisås, soja, curry, vitlök, créme fraiche och vitt vin. Koka upp och låt småputtra några minuter på svag värme.

Bryn under tiden fläskfilén i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den sedan i såsen och rör runt. Smaka av och späd eventuellt med mer vin.

Servera med ris.

Notering: Jag har lagt till vitlök för mer smak från originalreceptet.

 

 

0 comment

Mys och ett oväntat möte

| Familj, Hobby, Livets efterrätt

Åkte en sväng till Farsta på morgonen för att träffa mina fina tjejer. Valde att ta bussen och blev lite förvånad när det var en kort sådan. Nuförtiden är det ju mest dragspelsbussar som trafikerar vägarna.

Jag fick vänta en stund innan de övriga kom men det gjorde inte så mycket för jag hade tagit med mig kameran för att fota läxan vi fick i torsdags. Att frysa en bild på ett rörligt föremål så att den blev skarp medan omgivningen blev oskarp. Inte helt lätt kan jag säga.

En Prinsessa i leklandet

Efter att vi ätit lunch fick Prinsessan sova och då valde jag att sitta med henne medan de andra sprang runt i butiker. Då kom en gammal körkamrat förbi som jag inte träffat på flera år. Vi hade så himla kul ihop på den tiden och jag har saknat henne i kören. Vi åkte till Serbien ihop och delade rum tillsammans på det sunkiga hotellet. Vi har gjort en massa annat även här hemma men tiden och lite annat har satt stopp för våra träffar. Men nu jäklar ska vi ses snart och bollen ligger hos mig.

Julskyltningen hade redan startat

 

 

0 comment

För ett år sedan

| Årstider

Nu är det grått och inte speciellt kallt men för ett år sedan såg det annorlunda ut.

Snön fullkomligt vräkte ner den dagen och gjorde det väldigt svårt att ta sig fram. Hur jag tog mig hem har jag inget minne av men jag tror jag fick skjuts. 

Men det gav biverkningar flera dagar efteråt har jag minne av. Bussarna tog sig inte fram på flera dagar så jag fick ta mig till jobbet på alternativa vägar.

Om dagen har jag skrivit här

0 comment

Men så roligt

| Hobby

Idag var jag på min första lektion av fem om fotolära. Jag satt nästa hela lektionen som ett frågetecken men lagom till vi skulle gå hem klarnade en del.

Vi var en skara elever med vitt skilda jobb, åldrar och erfarenheter som möttes. De flesta hade kameror gjorda av de kända kameratillverkarna förutom jag och en till. Men vi hade funktioner som fanns i de andras kameror så vi lyckades få till de inställningar som vi behövde för lektionen.

Äntligen började jag förstå det här med slutare och bländare och skärpedjup så nu hoppas jag att lyckas med att få bättre bilder på Prinsen och Prinsessan som aldrig vill vara stilla.

Samma motiv men med olika inställningar.

0 comment

Nu närmar sig vintern

| Årstider

När jag var ute på lunchpromenad gick jag förbi den fina dammen som är anlagd bredvid jobbet.

Med någon minusgrad hade frosten lagt sig och gjort en liten hinna på vattnet. Men några änder hade ändå hittat en öppen del på vattnet där de simmade omkring.

 

 

0 comment

Feels

| Musik

Det är alltid trevligt att lyssna på en gladlåt så här på höstkanten gjord av eliten själva.

0 comment

Nu ska jag lära mig fota

| Hemma, Hobby

Nu ska jag gå på kurs för att bli bättre på att fota. Jag har nämligen svårt att få till bilder för det jag ser för blotta ögat till att få ner dem på bild. Men framför allt att lära mig hantera min kamera.

Det ska bli roligt och på torsdag startar det.

 

 

0 comment

Allahelgona

| Hemma, Traditioner

Jag har drabbats av något som heter bursit och kunde därför inte ta den årliga promenaden på Skogskyrkogården för att tända ljus för nära och kära.

Men familjen träffades hos R för att äta gemensam middag. Och som traditionen bjöd blev det – Chili con carne – som vi haft som tradition i många år.

0 comment

1 2 3 161