Inför julen

| Musik

Det kan tyckas lite konstigt att prata om julen redan i augusti. Men idag träffades körens programgrupp för att bestämma vad vi ska sjunga denna termin. Och då ligger jullåtar närmast till hands eftersom det är det vi ska framföra vid terminens slut.

Det tog över tre timmar att hitta ett program som vi var hyfsat eniga om. Men vi blev långtifrån klara. Det fanns många frågor obesvarade som vi får ta vid ett annat tillfälle.

Men jag tror det kommer bli ett bra program trots att det är svårt att tänka sig jul för tillfället.

0 comment

En riktig latardag

| Björklund

Idag har jag gjort absolut ingenting. Det kan vara en sysselsättning det med.

Det enda som jag i fysisk väg egentligen gjorde var att ta mig till centrum för att handla lite.

Så kan en lördag också tillbringas ❤

0 comment

Stockholms fulaste tunnelbanestation

| Tankar

Åkte in till stan en stund på förmiddagen. Jag skulle kolla lite noter men affären jag skulle besöka hade gått i konkurs så det var tvärstängt. Så det var bara att traska tillbaka till Medborgarplatsen för att åka hem igen.

För övrigt måste det vara den absolut fulaste tunnelbanestation som finns. För många år sedan försökte man fräscha upp den genom att sätta upp färgglada plåtar runt perrongstolparna men för övrigt har man låtit den vara. Den har förutom detta, nytt perronggolv och en ny uppgång till Medborgarplatsen varit orörd sedan 1950.

0 comment

Lunchdejt

| Familj, Nöje, Shopping

Lagom till lunch mötte jag upp delar av familjen i Farsta centrum. Vi började med att äta lunch på café Mito där jag åt ett supergod kycklingspett med bulgur och tzatziki. Sedan dök minstingen med prinsen upp.

När vi var klara gick vi till en skoaffär för att prinsessan skulle få ett par första skor. Hon går inte ännu så av den anledningen behöver hon inte skor. Men det ser fint ut ❤

Mätstickan var en rolig leksak

Sedan fortsatte vi till Polarn och Pyret för att köpa barnkläder. Både prinsessan och prinsen fick en uppdaterad garderob.

Men mellan alla besök i affärer hann vi med amning, blöjbyten, fika och mellanmål så besöket tog några timmar.

Och som vanligt blev jag helt slut men det var bara att sätta sig och vila när jag kom hem.

0 comment

Ett år äldre

| Något att fira

Så blev jag ett år äldre än igår. När jag känner efter känns det inte speciellt annorlunda. Det är bara att acceptera att det bara är en siffra att bli äldre och inget annat..

Jag fick först fint besök av Ellinor och prinsen som kom över med lunch och bakelse. Vi hann och sitta och prata några timmar innan jag skulle iväg.

Sedan var det bara att packa ihop sig och åka på en närliggande restaurang och äta middag. Åh, så gott det var. En hederlig planka var det länge sedan jag åt och det där med mat har ju varit sisådär under sommaren eftersom jag tappat matlusten.

Det blev en bra dag med trevligt umgänge.

0 comment

Ont lite här och där

| Familj, Hemma

När jag inte orkar göra så mycket så blir jag sittande. Men det medför också att mitt allmäntillstånd blir lidande. Jag får ont i höfterna och tappar orken i allmänhet.

Men idag bestämde jag mig för att ta en promenad med mina tjejer. Vi tog en runda på Skogskyrkogården som jag fullkomligt älskar att promenera i vilket låter sjukt men varför kan jag berätta en annan dag.

Vi gick först till tjejernas farmor och farfar och satte en blomma. Tänk att deras farmor fyllde 100 år i lördags. Då fanns släktingar på plats och sjöng för henne ❤

Sedan fortsatte vi till mina föräldrar och satte en blomma på deras grav. Därefter gick vi till Ellinors tillfälliga boende för en fika.

När jag kom hem var jag så trött att jag tror jag skulle svimma. Jag är definitivt inte frisk på långa vägar kan jag konstatera. Men det är bara att bita ihop för frisk ska jag bli oavsett hur lång tid det tar.

0 comment

Recept på ostbollar

| Recept

Kommer ni ihåg att jag bakade ostbollar i somras och lovade skriva recept på dem? Här kommer det och prova för ni kommer inte bli besvikna. Supergoda som tillbehör till en drink eller dylikt.

Dessa har jag absolut inte kommit på receptet till utan fanns i någon mattidning för flera år sedan. Jag minns tyvärr inte vilken.

Ostbollar
30 stycken

100 g smör
3 dl riven permesanost
2 1/4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 3 delar och rulla till längder. Dela varje längd i 10 bitar som rullas till bollar. Lägg dem på plåt och grädda i 10 minuter.

Supergoda!

0 comment

Städning pågår

| Björklund

Efter att de två små familjerna hade lämnat landet efter lunch ställde jag mig att städa. Det var mycket välbehövligt. Både dammvippan, dammsugaren och golvmoppen kom fram för att göra sitt.

Men jag kände mig väldigt nöjd trots att det tog sin tid att städa.

Sedan satte jag mig ute en stund men kunde konstatera att det inte var något sommarväder att skryta med. Det var jacka på som gällde så att säga.

0 comment

Årets höstfest

| Björklund, Familj, Något att fira, Nöje

Efter ha besökt en bakluckeloppis på Malma hed i Malmköping på förmiddagen åkte vi tillbaka och hjälpte till med glada hejrop till dem som satte upp det nyinköpta partytältet som landetföreningen hade införskaffat. Vi brukar alltid ha ett avslut av sommaren med en fest men den brukar alltid ligga illa till för mig att jag inte kunnat vara med.

Höstfesten startade med mingel och tipspromenad innan det blev dags att sätta sig till bords med medhavd matsäck.

Kvällen blev inte så sen för min egen del men betydligt längre för vissa andra ❤

Uppsättning av tält med vissa problem

Mingel med trevliga grannar

En liten som tyckte det var toppen i studsmattan

Vår trubadur Dan kom och spelade upp

Sånghäfte är ett måste på fester

Kräftorna tog sig bra i den för dagen införskaffade skålen 

Efter kaffet och blåbärskakan gick jag och lade mig

 

0 comment

1 2 3 118