Middag med Prinsen

| Familj, Mat, Mys

Idag kom min lilla Prins och hans familj över till mig för att äta middag. Mys. Det var en hel vecka sedan jag fick se honom sist.

Vi åt lammfärsbiffar med potatisgratäng. Till det hade vi smörstekta kantareller och nykokta rödbetor med fetaost. Dagen till ära hade jag också gjort rårörda lingon som jag hade i frysen. Och som efterrätt hade jag gjort en sötmandelskaka. Att det blev ljuvligt gott kanske jag inte behöver berätta?

0 comment

Nu mörknar det

| Björklund

Det är fortfarande riktigt skönt ute. Jag har inte ens en gång börjat med strumpor. Det kanske jag inte är ensam om? Men det som börjar märkas att hösten kommit är mörkret. Men jag kan fortfarande sitta ute på balkongen utan att frysa.

Njuter…

0 comment

Lunch med Prinsessan

| Familj, Mys

Träffade fina Prinsessan och hennes mamma i Farsta efter jobbet. Efter ha sprungit i en massa affärer utan att shoppa något blev vi hungriga och stannade till på favoritstället för att äta lunch.

För mig blev det ugnsbakad lax med aioli.

 

0 comment

Nu är det klippt

| Övrigt

Lite uttunning på mitt numera halvlånga hår blev det idag. Och så färg förstås. Men jag har bestämt mig för att bli i originalfärg vilket numera är grått. Men där går frissans och mina åsikter isär.

Vi får väl se vem som kommer att bestämma ❤

0 comment

Bus i sommarstugan

| Björklund, Familj

Efter frukosten var det dags för en liten att bli tvättad. Sedan lite bus i kusinens vagn innan det var dags att ge sig hemåt för att förbereda sig inför veckans vardag.

 

0 comment

I skogen

| Björklund, Familj

Den här dagen lämnade vi småttingarna hemma och tog en promenad till skogen. Vi skulle försöka få tag i lite svamp som vi kunde ha till middagsmaten. Men det var så torrt i marken att nästan all svamp hade torkat. Några ynka kantareller var det ena vi hittade.

0 comment

Skön halv dag

| Björklund, Blommor

Kom ut till stillheten på landet redan mitt på dagen. Det var fortfarande varmt i solen så jag kunde sätta mig att läsa i några timmar innan resten av familjen kom ut.

Tyvärr var vi tvungna att sitta inne och äta middag. Men är det september så är det ❤

Snabblunch

Fortfarande varmt i solen

 

0 comment

De vilda Vasarna

| Böcker, Funderingar

Nu har boken om Vasaätten landat i min brevlåda. Jag ska läsa den med andakt och kanske få en förklaring varför jag är som jag är. Läs med här

När Gustav Eriksson valdes till riksföreståndare 1521 var han ensam och utblottad – hans släktingar hade avrättats i Stockholms blodbad och deras tillgångar hade tagits i beslag. Men han kom från en släkt som var van att ha inflytande och han tog sig till tronen med hjälp av lögn och bedrägeri, girighet och stor brutalitet. Han lyckades skapa ett kungarike som blev grunden till det moderna Sverige. Kärven på hans vapensköld gav honom tillnamnet Vasa. Efter honom har nio regenter i Sverige och Polen haft en sådan vase i sitt vapen.
Historien om de vilda Vasarna är berättelsen om starka personligheter, kloka kvinnor, kärlek, sorgliga öden men nästan hela tiden stor dramatik. Genom generationerna går en sträng av sinnessjukdom, som ibland exploderar i våld, ibland skapar konst, stundom, leder till totalt själsligt mörker.
Herman Lindqvist berättar om familjen Vasas kamp om makten så att det är oavbrutet spännande att läsa. Hans bok är den mest kompletta krönikan över släkten Vasa som utgivits i Sverige och den innehåller mer om den polska grenen av Vasa än någon svensk bok hittills.

0 comment

1 2 3 122