Det där med att ogilla

| Funderingar, Mat

Att smaken förändras när man blir äldre kanske inte är något nytt. Det jag för några år sedan älskade att äta har jag numera svårt att få i mig. Vad det egentligen beror på har jag ingen aning om.

Sedan finns det sådant som jag aldrig tyckt om som typ lever och bruna bönor. Jag har försökt smaka på dessa under årens lopp men det går inte. Men det kan jag leva med.

Det har med årens lopp kommit nya produkter och bland annat sötpotatis. Alla jag pratat med lovordar denna knöl men efter ha provat flera gånger kan jag konstatera att jag inte gillar den. Den är alldeles för söt för min smak och så har den en så konstig konsistens jag inte tycker om. 

Nä, den kan jag leva utan!

Bild lånad från nätet

 

 

0 comment

Den här platsen

| Björklund

I sommar ska den här delen av tomten som vi så sällan använder oss av däckas över och bli en stor och fin altan för familjen. Den kommer bli nästan 40 kvm. Då kommer vi få plats att sitta tillsammans allihop eftersom familjen växer. 

Sedan är planerna att det ska bli staket och en altandörr också. Men det får bli vid ett senare tillfälle.

0 comment

Snart är de borta

| Björklund

Om det var sol och vindstilla igår var det disigare och blåsigare idag. Men det var fortfarande varmt i solen.

Tyvärr har skogen runt tomten vuxit sig så stor att det är svårt för solen att titta fram genom trädkronorna. Så efter flera års diskuterande har det äntligen kommit till beslut att fälla den. Det var många tomtägare som även hade stora träd på sina tomter som behövde tas ner så skogsfällaren ställde upp för att ta även dem. De gick runt på tomterna och markerade de träd som skulle bort.

Så nästa gång jag kommer till stugan kommer det vara en helt annan miljö som möter mig.

0 comment

Nu blommar det

| Björklund

Vaknade av att jag hade ont i ryggen så det var bara att kliva upp. Dagen bjöd på alldeles vindstilla väder och en solig himmel.

Förmiddagen ägnades att spola rent altanen och alla utemöbler från all pollen som kom i veckan. Jäklar vad gult det var. Men det kändes bra att få det gjort eftersom kulmen redan var nådd.

Vi kunde skörda de första rabarberstjälkarna och av dem gjorde vi en paj. Lilla E gjorde en himmelskt god vaniljsås till den och vi kunde sitta på gräsmattan och fika. 

Efter middagen hade vi garageröj och hittade de trämarschaller jag köpte för flera år sedan och som jag letat efter. De satte vi upp och tände.

0 comment

Ändrade planer

| Björklund, Familj, Livets efterrätt

Det var meningen att jag skulle hitta på annat så jag inte kunde åka till landet flera helger framöver. Men jag lyckades boka om de saker som jag planerat. Så jag kom iväg i tid från jobbet så jag slapp köerna. Och som vanligt var det riktigt skönt att få komma till tystnaden. 

Det hade fullkomligt exploderat i naturen. För en vecka sedan var det bara knopp på syrenen och nu hade den börjat blomma.

Senare kom min Prins med hans föräldrar och vi kunde grilla på kvällen.

 

0 comment

Snart är vi där

| Årstider, Natur

Nu är det drygt en vecka kvar innan kören har sitt 60-årskonsert i Farsta. Nu känns det att nerverna börjar lägga sig utanför kroppen på de flesta. Det är i sin ordning och helt naturligt att känna spänning.

Jag kom i så god tid till föreningslokalen att jag hann att gå en vända på innergården. Magnolian hade blommat över men det fanns andra växter som kommit upp istället.

Nu är det vår!

 Nu har Magnolian blommat ut

Fina detaljbilder

Här kommer inga harar åt de fina tulpanerna

0 comment

Hej då för den här gången

| Björklund

Blev hemkörd av Prinsessan efter lunch. Det kändes sådär att lämna stugan men nu väntar jobbveckor fram till midsommar innan jag kommer tillbaka. Jag har massor inbokat flera helger framöver.

Det ska bli roligt att se hur mycket allt har vuxit till sig.

0 comment

1 2 3 177