Bålgetingar

| Björklund

Idag hade jag besök av en bålgeting som var nyfiken på huset. Det hörs när de kommer för de surrar rejält högt.

Många tycker att de är otäcka för att de är så stora men jag har en helt annan erfarenhet. 

De är fredliga. Är inte ett dugg intresserade att kliva runt i maten eller dricka något ur ditt glas. De håller efter andra getingar. 

För några år sedan byggde de bo under innertaket på landet. Förutom att vi alltid hörde när de kom hörde vi också deras smaskande när de byggde ett jättevackert bo. Men den största fördelen var att de höll efter getingar.

Och så tycker jag dom är riktigt vackra.

0 comment

Att äta hamburgare

| Funderingar

Jag gillar hamburgare. Och inte så stora. De ska vara smakrika och helst inte med för mycket bröd. Några pommes till är gott men inte gjorda på sötpotatis.

Häromdagen åkte jag förbi en av de stora hamburgerkedja jag inte besökt på flera år. Mest för att jag behövde mat snabbt. Men nja, det var ingen höjdare och det kommer säkert dröja flera år innan jag besöker en sådan igen.

0 comment

In i andra semesterveckan

| Hemma

Den här veckan har gått hur fort som helst. Egentligen sprungit iväg fastän jag inte gjort så mycket. 

Var tvungen att åka tillbaka till landet och ta hand om en liten fröken som varit ensam sedan i fredags. Jag vet att hon klarar sig bra där ute men eftersom hon är så otroligt social har hon svårt att vara ensam. Älskar när det är full rulle med alla barn och vuxna som väsnas.

Jag längtar att få borra in min näsa i hennes mjuka och lena päls.

0 comment

Kalas för en Prins

| Familj, Livets efterrätt, Restaurang

Min lilla Prins fyllde ju år i onsdags och idag bjöd han på kalas. Hans mamma hade stått och bakat och gjort en jättefin glasstårta till barnens förtjusning.

Prinsen fick många fina paket och av mig fick han ett gäng kalsonger. Han tyckte de var så fina att en av dem hamnade på huvudet.

När barnen lekt klart och var stinna i magarna av allt socker behövdes det påfyllning av mat så vi åkte till en restaurang i en närbelägen förort. 

Det var en mätt, glad och trött herre som höll på att somna på vägen hem.

0 comment

Flugor

| Björklund, Tips

Nu när skogen är fälld på landet finns det inte så mycket myggor längre. Eller de finns men inte där vi bor utan håller sig mer i skogen.

Men något som det har blivit fler av är flugor. De är precis överallt och retar gallfeber på mig.

Hittade en artikel om hur man kan göra egna flugfällor och det ska jag pröva.

Blanda två delar vinäger och en del sirap med en droppe diskmedel i en flaska. Blandningen lockar till sig flugor som tar sig ner i flaskan och fastnar där.

0 comment

The Hustle

| Musik

Någon som dansade till denna fantastiska låt från mitten av 70-talet? Det gjorde åtminstone jag.

 

0 comment

Jag njuter

| Björklund

Tänk att det kan vara så njutbart att bara få hänga tvätt och plocka inomhus.Nu varvar jag ner mer och mer och bara myser.

0 comment

Första semesterdagen

| Björklund

Så fort helgen gått förbi som kom solen och värmen. Satte mig med en kopp kaffe i det fina vädret och lyssnade på skogens susande. Det låter lite mer nu när den är fälld och det bara är några enstaka träd som står kvar. En gulhake kom och sjöng för mig också. Eller kanske mer varnade med sitt knattrande läte.

Nu ska jag använda tiden till att läsa massor.

 

0 comment

Nu ska jag bara njuta

| Björklund

Efter frukost packade alla ihop sig för att åka hem. Alla utom jag för nu börjar min semester. Jag har inget direkt inplanerat utan kommer ta dagarna som de kommer.

Nu ska jag bara njuta av tystnaden ❤

0 comment

1 2 3 181