Sista fikan?

| Funderingar, Jobb

Vi har en fantastisk altan på jobbet. Kanske inte så vacker och inte heller med så fin utsikt. Men den ligger skyddad med höga fastigheter runtom. Det gör att det kan bli riktigt varmt och skönt att sitta där och både äta lunch och ta en fika.

Idag var en sådan dag. Och kanske det är den sista dagen vi kan sitta där och njuta för i år.

Vem vet?

.

0 comment

100

| Funderingar

Så många dagar är det kvar innan vi går mot ljusare tider. Men först ska vi gå igenom både oktober och november innan vi når fram till jul. Och då har det ju redan vänt.

Det kommer att gå fort.

 

 

0 comment

Körkväll utan sång

| Musik

Ikväll valde jag att inte sjunga eftersom jag fortfarande har lite knorr på min röst. Men jag hade tid att plocka bland alla noter och samtidigt lyssna på de andras sång.

Det lät riktigt bra där jag satt längst bak.

0 comment

När det börjar mörkna

| Hemma

Nu börjar den tiden på året som det är så skönt att få tända ljus på kvällarna. Känna doften av stearin och se mörkret krypa på. Det är ganska mysigt tycker jag.

Ljusstakarna i fattigmanssilver köpte jag för flera år sedan och finns inte att få tag på längre. De fina ljushållarna för värmeljus finns här

 

0 comment

Vitaminboost

| Hälsa

Det känns som den här bloggen mest handlar om mina sjukdomar vilket jag verkligen inte vill att den ska bli.

Just nu längtar jag så starkt efter värme och sol och om några veckor åker jag utomlands tillsammans med familjen. Var och när berättar jag senare.

Men innan dess ska jag försöka bli frisk från de här envisa förkylningarna som inte vill släppa taget om min kropp.

Så nu jag har börjat ta mig en vitaminshot varje morgon och hoppas att bli bättre snart.

0 comment

Loppisfest

| Hemma

Idag hade jag tänkt mig gå på loppis och eventuellt göra några fynd. Men jag började känna mig dålig igen att det bara blev en kort runda i centrum. Hämtade ett paket blev det innan jag tog mig hemåt.

Det är tur att jag inte har så långt.

0 comment

Att ha något att se fram emot

| Mys, Nöje, Restaurang, Systrarskap

För att må bra måste man umgås. Så efter jobbet idag träffade jag min syster för en enkel middag på ett förortshak.

Vi satt några timmar och åt och pratade. Och så bestämde vi en massa roligheter vi ska göra framöver. Den första om bara några veckor.

Det hade börjat regna när jag tog mig hemåt.

 

0 comment

Kukkelimukk

| Hemma

Nu ska jag försöka hålla mig frisk framöver och eftersom det varit så dåligt med sol i sommar känner jag att jag inte fått i mig tillräckligt med vitaminer.

Ställde mig därför idag och gjorde en vitaminboost på ingefära. En shot varje morgon ska väl hålla basiluskerna borta hoppas jag.

Recept

Koka upp 1 liter vatten tillsammans med 200 gram riven ingefära. Den behöver inte skalas. Koka i 20 minuter. Blanda i ½ dl honung och låt svalna. Sila av och blanda med saften från 2 citroner.

Häll upp på flaska och förvara i kylskåp.

0 comment

1 2 3 155