Easy

| Musik

Superhäftig gammal goding från 70-talet av Commodores med Lionel Richie som sångare.

0 comment

Familjemiddag

| Familj, Livets efterrätt

Hipp som happ denna söndag som jag hade vigt åt att fixa hemma blev jag bjuden på middag på eftermiddagen. Och jag var inte nödbedd att tacka nej. Jag hade ju turen att få träffa både Prinsen och Prinsessan. Men även lill-Prinsessan som inte gjorde något väsen av sig.

En god middag senare och en handske mindre kom jag hem för att förbereda morgondagens jobb.

0 comment

Queen of F*cking Everything

| Kultur, Musik, Nöje

Idag var jag och såg Jonas Gardells show på Cirkus som jag beställde för ett tag sedan. Jag hade verkligen sett fram emot föreställningen som var den sista han skulle göra.

Med lika stora förväntningar jag hade lika besviken blev jag. Att så många av skämten låg på snopp- och gaynivå hade jag inte riktigt förväntat mig. Jag hade trott mer än så för temat börjar bli så uttjatat.

Sedan hade jag också förväntat mig mer glam och glamour. Och visst var det både en fantastisk kuliss och vackra dräkter. Men jag hade trott mig en större ensemble och mera effekter.

Och jag saknade en röd tråd i föreställningen. Nu kändes det mer som enskilda framträdanden.

Ljudet gick inte heller riktigt fram så många skämt blev som ett grumligt grus. Att använda sig av engelska uttryck som de flesta ungdomar förstår men som en äldre generation aldrig har hört blev platt.

Men trots min besvikelse så var alla medverkande riktigt duktiga. Bra musiker, duktiga sångare och dansare. Och så Jonas. Han är som är som han är 💕

#queenoff*ckingeverything #queenoffckingeverything #jonasgardell #gardell #cirkus #musikal

0 comment

Dags att ta helg

| Hemma, Jobb

Det var skönt att vara ledig i måndags för då kom den här dagen närmare.

Just på fredagar har jag så sjukt mycket att göra att jag har svårt att komma ifrån jobbet i rimlig tid. Men när jag äntligen var klar åkte jag hem och gjorde helg.

Imorgon ska jag på skojsigheter som jag skrivit om här

0 comment

Värmeväxling

| Hemma

Från minus 10 till plus 3 så blir det rätt slaskigt ute. Men även halt så idag satte jag på mig mina Icebugs med inbyggda broddar när jag gick till jobbet. Det var jag glad över.

De överträffar allt när det är halt. Och som det inte vore nog så är de riktigt sköna. Både varma och fotriktiga. Ett bland de bästa skoköp jag gjort faktiskt.

#icebugs

 

0 comment

Ordinary world

| Musik

Trots att låten av Duran Duran har 25 år på nacken är den lika fin än idag tycker jag.

 

0 comment

Grisens år enligt Kina

| Hemma

Jag är född i Grisens år enligt den kinesiska astrologin. Och året infaller just idag.

Grisens år har fått symbolisera ärlighet hos kineserna. Att vara gris är att vara upplyst och med det kommer även förståelse. Tålamod och omtänksamhet är andra ord som är associerat med grisens år. Det är ett år då vi bör tänka mer på varandra, tro gott om varandra och lära oss att förlåta. Grisar hjälper andra människor och detta är en fin egenskap som vi kan lära oss av dem. Grisens år är det 12:e och sista året i det kinesiska horoskopets cykel. 

Hur är då en gris? Och vem är jag?

De är hjälpsamma och tror först och främst gott om andra
Jodå det stämmer bra. Jag tänker mycket på andra människor och hur de mår. Men främst tänker jag på mina närmaste. Jag ställer gärna upp och hjälper till när jag kan och har möjlighet. Kan uppfattas lite naiv men har lärt mig att tänka på att alla inte är goda. Det har främst visat sig genom det jag jobbar med.

De är goda lyssnare
Jag tar mig alltid tid att lyssna på någon som vill prata. Det är en god egenskap jag har och jag kommer aldrig att göra avkall på den.

De är älskvärda och har lätt för att älska
Jag vet inte om jag är speciellt älskvärd men om jag lägger manken till kan jag vara rätt charmig. Att ha lätt att älska vet jag inte heller om jag är mer än mot dem jag står nära.

De är generösa och gillar att bjuda och dela med sig
Jag kan nog öppna plånboken för någon som behöver hjälp. Även att lägga till de mynt som fattas för den som står före mig i kön som saknar pengar. Att få köpa den där godispåsen och få se arbetskamraters glädje är som balsam i själen för mig.

De är inga ordentliga eller pedantiska personer
Som jag skrivit förut gillar jag att ha det fint hemma men jag avskyr att städa. Ser det som ett nödvändigt ont.

De är inte några som tar väl hand om sig själv och sin hälsa
Jag lever mycket för dagen och att planera in motion är något av det tråkigast som finns. Älskar mat och tar gärna ett glas vin. Jag har turen som fått leva ett friskt liv utan att egentligen ta hand om mig själv.

De är otroligt måna om sin familj
Familjen är det viktigaste som finns. Att få umgås och vara nära dem är det viktigaste i mitt liv. Att få skratta åt en Prinsessas roliga kommentarer och få krama en Prins som har enorm integritet är det mysigaste som finns. Men även att få ge massor av pussar på en lill-Prinsessa som inte protesterar. Jag älskar min familj. 

 

#grisens år #gris

0 comment

Till mina Prinsessor

| Film, Livets efterrätt

Idag tog jag ledigt från jobbet och åkte till mina Prinsessor för att hälsa på. De har, liksom jag, varit sjuka i veckan. Meningen att det skulle bli ett lunchbesök men jag blev kvar till middag.

Vilken tur man kan ha ibland 💖

Vatten som frusit på fönstret

Jag var glad att jag tagit ledigt idag eftersom det var kaos i kollektivtrafiken denna kalla dag.

0 comment

Årets körinternat – dag 2

| Musik

Jag kom i säng i ganska hyfsad tid så jag var riktigt utvilad när jag vaknade. Packade ihop mina saker och tog mig till frukosten.

Dagen fortsatte med mycket sång. Några av låtarna hade jag sjungit förut så det var mest repetition för att sätta texten.

Sedan fick vi öva på – Stad i ljus – skriven med siffror. Men den gick att sjunga så den också. Man blir aldrig för gammal för att lära sig 😄

Det hade snöat rejält under natten så det blev en moddig körning på väg hem.

#skönstaviksören

0 comment

Årets körinternat – dag 1

| Musik

Med Alvedon och nässpray tog jag mig till Nynäshamn och till körens årliga internat. Det var en kall morgon jag startade bilen och det tog sin lilla tid innan jag skottat och skrapat loss den.

Efter en fika startade vid med uppsjungning. Eller uppsjungning förresten. Det blev mest gurglingar och ljud för att spara på rösten.

Efter lunchen fortsatte vi övningarna.

Lax är alltid en bra lunchrätt

På kvällen bjöds det på en massa bus.

#skönstavikskören

0 comment

Ny månad

| Hemma

Februari är nog den månad jag tycker minst om. Den är bara mörk och kall. Fördelen är att den är kort. 

Började känna mig bättre idag men fortfarande på darriga ben. Hoppas bara jag blir bättre till helgen eftersom jag ska på roligheter som jag inte vill missa.

Fina rosor i den nya Ernstvasen

0 comment

Fortsatt sjuk

| Film, Hemma

Jag känner mig fortfarande dålig med feber och förkylning. Det enda jag orkar göra just nu är att slötitta på TV. 

Började titta på  första säsongen av Jägarna på C-more och serien var riktigt bra även om det började streama några gånger. 

Jag har en gammal TV men tänker inte byta ut den förrän den är helt slut. Då kan jag kasta den med gott samvete.

 

0 comment

Vad gör man när man är sjuk?

| Film

Nu är det förkylningstider och det har inte undkommit mig. Igår tog det en timme från att känna mig frisk till att börja frysa och bli dålig.

Idag har jag därför legat i soffan och sovit emellan lite TV-tittande. Plöjde några serier men även en bra film som går på C more. Det blev – Three Billboard Outside Ebbing, Missouri. En ganska hårdförd film som egentligen inte passar mig men som ändå var sevärd.

Mildreds dotter har blivit mördad och hennes sorg blir till vrede när polisen inte lyckas lösa fallet. Hon ställer polischefen mot väggen genom att hyra tre reklamskyltar längs vägen till stan.

Bild lånad från nätet

 

0 comment

Nu är den hemma

| Blommor, Hemma

Av flera anledningar har Ernst-vasen jag vann i julklappsspelet inte kommit hem till mig förrän nu.

Den blev preppad med några rosor och prydde sin plats på skänken. Jag är så glad över den.

 

0 comment

Att få tråkigheter gjorda

| Hemma, Mat

Att städa ligger inte högst på min lista även om jag tycker om att ha fint hemma. Det går inte riktigt ihop men jag tror att de flesta känner igen sig.

Så idag tog jag tag i det tråkiga och både dammsög och torkade golven. Jag hann att laga lite mat också. Den ska jag ha som matlådor i veckan.

Det blev Nötlax lagom till två dagar. Till den kommer jag ha överblivet ris och en sås gjord på crème fraiche smaksatt med riven vitlök och sweet chilisås.

Och så en pastagratäng med kassler och spenat som också räcker till två portioner.

Nu har jag mat så det räcker i veckan.

 

0 comment

Födelsedagskalas

| Familj

Idag blev jag bjuden på födelsedagskalas till minstingen som fyllde hela 28 år. Tänk att tiden gått så fort. Jag som minns hennes födelse som igår.

Det blev kaffe och tårta som sig bör när man fyller år och massor av fina presenter av släkt och vänner.

Grattis på födelsedagen min älskade unge 💝

0 comment

Klippning och restaurangbesök

| Familj, Hemma

Det var länge sedan jag var och klippte mig. Så idag var det dags igen. Eftersom jag valt att låta mitt gråa hår växa ut och att jag har en frisyr som inte kräver så mycket arbete så behöver jag inte gå till frissan så ofta.

Min Prinsessa var och lämnade sina nappar till kaninerna på Bandängen på eftermiddagen och sedan träffades vi på grannrestaurangen för middag.

0 comment

Kvinnorna kring Vasa

| Kultur

Att kvinnor inte lyfts fram under historien är inget nytt. Men ack så viktiga vi har varit runt de män som det alltid har skrivits om.

Idag var jag på Vasamuseet som visade en utställning om de kvinnor som fanns runt och på  fartyget Vasa. För när historien skrivs om så visade sig att det fanns massor av kvinnor på fartyget. 

På jungfrufärden fanns det många gäster som skulle kliva av vid Vaxholm. Men många av kvinnorna som var med på Vasa skulle inte kliva av där utan fortsätta färden mot Polen som var det andra stoppet.

Men Vasa sjönk utanför Beckholmen efter bara någon kilometer till havs. 

Ebba var ca 25 år och hennes skelett hittades på Vasa tillsammans med en man. Deras relation har man av naturliga skäl ingen vetskap om. Men det fanns packning runtomkring henne som visade att hon skulle vara borta en längre tid.

Ylva trodde man först var en pojke men efterforskningar visade att hon var en flicka runt 15 år. Hon kan ha varit dotter till en av kaptenerna ombord eftersom hon hittades i den bakre delen av båten där endast högadeln hade tillträde till. Hon hade massor av mynt på sig som också visade att hon skulle vara borta en längre tid.

Men de kvinnor som också hade stort inflytande var Margareta Hybertsson som tog över byggandet efter hennes make hade dött. Men det var även en kvinna som levererade virket till fartyget.

Bilden visar ett familjesamarbete för att vardagen skulle fungera.

Eftersom det var många år sedan jag besökte Vasamuseet var jag ju tvungen att gå runt och titta. Numera är det ett fint skepp som visas till skillnad mot barndomens besök på ett illaluktande vrak som spolades med … för att inte torka sönder.

Vasa i sin prakt.

Så här såg hon ut i sin stora prakt.

Detaljbild på aktern.

Efter många försök har man hittat de färger som smyckat de statyer som fanns på Vasa.

En av de statyerna som dekorerade Vasa.

Det blev en mycket trevlig kväll som avslutades med en Ceasarsallad på en trevlig restaurang.

 

0 comment

Vinets dag

| Temadagar

Vin är en av de äldsta drycker vi känner till, i Kaukasus har spår från vintillverkning under 6000 f.Kr. hittats. Under 3000-talet f.Kr. kom vinrankorna till Europa och det är framförallt Romarna som har haft stor betydelse för dagens tillverkning och dryck. Nuförtiden finns vintillverkning i alla delar av världen och kommer i många olika typer och smaker – allt från vitt dessertvin via mousserande till mörk och mustig rödvin.

Källa: Temadagar

0 comment

1 2 3 102