Packa och lite annat

| Hemma

När jag kom hem efter jobbet gick jag först förbi blomsterhandlaren för att köpa en vacker ros. Sedan snabbt förbi hemma för att lämna av allt innan jag tog mig till frissan. Det var väldigt länge sedan hon fick besök av mig.

När jag var klar med hårklippningen var det bara att gå hem och påbörja packning. Jag ska på roligheter i helgen och träffa en massa släktingar jag inte sett på många år. Det har jag skrivit om här. Och rosen kommer att få följa med på resan.

 

 

0 comment

En dag av inget

| Hemma

En dag av inget kan låta väldigt tråkigt men det kan också vara en dag som innehåller massor. 

Efter en hektisk dag på jobbet tycker jag om att komma hem till tystnaden. Att bara få vara utan att behöva något än mig själv som sällskap.

Det må tyckas verka konstigt men jag gillar det.

Jag var tvungen att köpa mig blommor hem när jag gick förbi affären. En bukett pioner som är så vackra.

0 comment

Made in Sweden-videon

| Musik

Jag måste få visa en liten video från min fantastiska körs senaste uppträdande de hade i våras.

De är så jäkla duktiga!

0 comment

Syskonträff inför kusinträff

| Familj

Snart ska jag åka på kusinträff tillsammans med mina syskon. Därför träffades vi idag för att planera vår resa.

Satte mig ute i det fina vädret och tog mig ett glas vin innan de andra anslöt.

Vi kommer att bo tillsammans vilket vi inte gjort sedan barn. Bara det liksom! Men vi har humorn som vårt bästa redskap så det kommer gå bra.

Och våra kusiner har jag inte sett sedan 70-talet. Det har ju gått några år sedan dess.

Men det ska bli så kul att träffa alla.

0 comment

De där eländiga

| Björklund, Hemma, Husdjur

Lillskruttan i familjen, Wira, mår inte så bra just nu. Hon har hängt på landet en tid där det finns m a s s o r med fästingar. Och naturligtvis har hon blivit biten som gjort att hon fått ett stort sår på halsen. Antagligen har det kliat så mycket att hon både rivit och slickat att det inte fått en chans att läka.

I morse väckte hon mig och ville gosa, ligga nära och bli klappad. Och naturligtvis fick hon den tid hon ville ha.

Såret syns på halsen

Så efter frukost åkte hon hem med sin familj för att uppsöka veterinär. Nu hoppas jag att hon får vård och blir bättre och kommer tillbaka som det glada katt hon är.

 

0 comment

Att få hänga med de bästa

| Björklund, Familj, Livets efterrätt

Det blev en varm och solig dag som jag använde till att vara med de bästa Prinsessorna och finaste Prinsen. Det blev både häng i poolen och lite lugnare lekar som tecknande och målande.

Två superfina kusiner.

Och så den här Prinsessan som har blivit så stor.

Den fina vaxduken finns att köpa här

0 comment

Att få vakna till en vacker morgon

| Björklund, Familj, Livets efterrätt

Det var så härligt väder att vi kunde sitta ute och äta frukost allesammans. Det hör ju inte till vanligheterna den här tiden på säsongen.

Åkte iväg för att komplettera garderoben innan det bar hemåt igen. Fick tag på trosorna som jag använt sedan några år tillbaka och som är så jäkla sköna. De finns inte att köpa överallt så då får man passa på att inhandla dem där de säljs.

Barnpoolen hade tagits fram och det var massor med bus runt den när vi kom tillbaka. Jag hade köpt vattenrör till de små som tyckte det var superkul att vattna oss vuxna.

Men för att orka med allt busande blev det en fruktstund för oss alla innan middag.

 

0 comment

Sveriges nationaldag

| Högtider, Något att fira

Den 6 juni är Gustav Vasas minnesdag och hans svenska arvmonarkis högtidsdag, firad som Sveriges nationaldag, Svenska flaggans dag och namnsdag för Gustav. Bakgrunden är att han valdes till Sveriges kung den dagen år 1523 i Strängnäs. Han gjorde sedan riket ärftligt bland sina efterkommande och i dag är hans 91-faldiga ättling Carl XVI Gustaf kung.

Den svenska adeln som central beståndsdel i det monarkiska systemet organiserades genom en riddarhusordning som stadfästes av Gustaf II Adolf den 6 juni 1626.

Samma dag 1654 abdikerade drottning Christina som den sista av Vasaätten men då kröntes också hennes kusin Carl X Gustaf till ny kung, varmed vasaättlingarna behöll kronan. Efter att Gustaf III genom sin statskupp infört kungligt envälde med 1772 års regeringsform placerades Gustaf 1774 i almanackan med namnsdag den 6 juni. Efter förlusten av Finland och statskuppen 1809, då Gustaf IV Adolf avsattes, skrevs den nya regeringsformen under just den dagen av Carl XIII, som lyckats bli kung i en återuppstånden monarki.

1916, under monarkiernas ödestimma och medan kungamakten i Sverige ännu inte accepterat parlamentarism och allmän rösträtt, började 6 juni att firas som Svenska flaggans dag. Snart störtades de flesta furstehusen i Europa, men den svenske kungen Gustaf V höll sig kvar på tronen. Den nu gällande regeringsformen, i vilken monarkin på nytt räddades genom Torekovskompromissen, antogs av riksdagen samma datum 1973, kort före Gustaf VI Adolfs död (den 15 september, just den dag då stamfadern för den agnatiska släkt som ska efterträda de agnatiska Bernadotterna på Sveriges tron, Daniel Westling, föddes).

Efter att kungahuset länge riskerat att utslockna på grund av att det bara fanns en prins som kunde föra det vidare och dessutom var ogift, skedde 1980 en kraftig förstärkning av monarkin genom att alla ättlingar till Carl XVI Gustaf gavs arvsrätt till tronen, oavsett kön och furstligt ursprung. Efter att de tre kungabarnen fötts och säkrat den nydanade monarkin upphöjdes 6 juni till officiell nationaldag 1983 och har sedan befästs ytterligare genom att 1996 göras till salutdag och 2005 allmän helgdag.

Även Sveriges främsta nationalsymbol, den blå-gula korsflaggan, kan härledas till Gustav Vasa och är belagd från år 1557. Flaggan betecknar i grunden kungamakten och har först i sen tid kommit till folklig användning.

Källa: slekt.se

0 comment

Till landet

| Björklund

Så jätteskönt att komma ut till landet när det är så här fint väder. I helgen kommer hela familjen hit och det ska bli så roligt. 

Jag köpte ett insektshotell till barnbarnen för lite sedan som vi satte upp. Jag vet att det kommer bli protester från någon men vi satte den lite avskiljt så ingen ska behöva känna sig obekväm. Det kanske är i senaste laget men jag hoppas det blir fullbelagt nästa år.

0 comment

Nu är det sommar på allvar

| Hemma

Tänk vad fort våren har gått. Nu har vi gått in i den första på sommarmånaden. Den 8 juni drar – Sommarkrysset – igång och den 25 juni startar – Allsång på Skansen. Kanske två program som jag inte tittar på så mycket men de hör sommaren till.

Imorgon avslöjas vem som blir lyssnarnas värd som sommarpratare i radio. Det programmet  lyssnar jag hellre på.

Ja nu får sommaren bli precis som den blir.

0 comment

Utflykt till Berga

| Familj, Livets efterrätt, Något att fira, Nöje, Utflykt

Prinsessan tyckte det var dags att kliva upp vid halv sju.

Efter frukost packade vi ihop oss för att åka vidare.

Lite lek i mormors lekpark hann vi också med för att springa av lite energi.

Vi hade tagit oss till Berga lantbruksskola för att titta på alla djuren som fanns där. En gång i tiden gick minstingen på skolan och hade hästar som stort intressen. Det första vi gjorde var att hälsa på både små och stora grisar.

Sedan åkte delar av familjen på safari och fick se både kossor och kalvar som gick på grönbete.

Naturligtvis ingick ponnyridning. Ett måste där det finns hästar.

Häftigt att få sitta i brandbilen tyckte Prinsen.

På vägen tillbaka hem passerade vi kaninerna och de fanns i massor av dem, Både stora och små.

När vi kommit tillbaka hem blev jag bjuden på bubbel. Alkoholfritt förstås.

Och till middag blev det kebabspett. Sedan tog jag mig hemåt glad och lycklig för en fin dag.

 

0 comment

En dag med Prinsessan

| Familj, Hemma, Livets efterrätt

En sådan tur jag hade som fick umgås med min stora Prinsessa idag när hennes föräldrar åkte iväg på roligheter.

Vi tog oss till lekparken samtidigt som det började regna så vi kunde bara stanna en liten stund.

Men vi hann att gunga och klättra innan det verkligen började ösregna och vi tog oss hem igen och åt lite mellis. 

När regnet hade avtagit tog vi oss ut och handlade pizza, glass och salta pinnar. Det blev dagens höjdpunkt.

Nu ska vi bara sova för imorgon ska vi iväg och titta på en massa djur.

 

0 comment

En lite trött fredag

| Hemma

Det var så skönt att komma hem efter veckan trots att den blev ganska kort. En konferensdag och en helgdag gick ju bort. Men jag var ändå trött att jag somnade i soffan en stund. Något som är väldigt olikt mig.

Men det var skönt att komma i säng i tid så jag kan hålla mig uppe imorgon. För då kommer Prinsessan hit. 

Bara det liksom ❤

0 comment

Smet och klet

| Smink

Jag är dålig på att smörja mig och främst i ansiktet vilket inte är bra. Blev bjuden på en lektion i hudvård hos stora dottern som ska börja sälja Mary Kays produkter.

Och visst blev huden mycket lenare och finare när den fått en omgång smörjmedel.

 

0 comment

Konferens

| Jobb

Det är tätt på given just nu. Även idag var jag på konferens igen. Nu var det hela den stora avdelningen som möttes för att försöka komma fram till rätt inriktning för framtiden.

Konferensen hade vi i vackra Münchenbryggeriet som ligger så vackert på söders höjder.

Utsikt från den ena balkongen.

Jag hamnade vid det ”rätta” bordet som inte gav otur.

0 comment

1 2 3 108