Fika hos en älskling

| Familj

Tänk att få komma hem till en liten som sover och när hon vaknar tittar storögt och sedan kryper upp i famnen. Det kallar jag kärlek.

Att hon sedan bjöd på en underbar äppelpaj med vaniljsås gjorde inte saken sämre.

Och rita en teckning till mormor ville hon också göra fast det var roligare att rita på händerna.

0 comment

En trevlig kväll

| Vänskap

Igår var jag som sagt på middag hos min väninna L. Jag visste att det skulle bli sent men inte att klockan skulle bli 3 innan jag lade mig. Men som vanligt hade vi så mycket att prata om så tiden inte riktigt räckte till.

Kul att få ventilera livets allvar. Vi har samma syn på politik men har olika syn på grund av våra olika yrken och erfarenheter. Men vi hann också ventilera sådant som är roligt i våra liv. Barn och barnbarn var bland annat ett sånt ämne.

Sedan var ju lilla Dolly ett stort samtalsämne eftersom hon fanns runt våra fötter under kvällen.

0 comment

Bryta tystnaden

| Hemma

Nu är det länge sedan jag skrev något här på bloggen. Men jag kommer bara göra en snabbvisit.

Jag har varit sjuk i flera omgångar och därför inte orkat göra så mycket. Och att läsa om sjukdomar är inte kul. Tycker inte jag åtminstone.

De här veckorna har det inte hänt så mycket mer än någon familjemiddag och en trevlig brunch. Men det kan jag visa en annan dag.

Nu ska jag göra mig klar för ikväll ska jag träffa väninnan L. Vi som varje gång vi träffas säger att det inte får gå så långt mellan gångerna men det blir så ändå.

Tingeling

0 comment

Eld och vatten

| Hemma

För ett tag sedan skrev jag om att jag köpt mig vas från Ernst. Då hade jag satt den i en ljusstake från Svenskt Tenn. Men nu slog jag till och kompletterade vasen med ljusstakar från samma märke och valde mässing. De kan man använda till både vasen och sätta ljus i.

De köpte jag härifrån

0 comment

Serieplöjande

| Hemma

Jag brukar sällan följa serier på TV för att jag inte orkar lägga så mycket tid på dem. Då passar nyhetsprogrammen mig bättre och så simpla program som Farmen.

Men när jag legat hemma utan ha så mycket mer att göra än att kurera mig har jag både följt de senaste Beck-filmerna och serien ”Riviera” på Cmore.

Det var en bra serie och jag väntar gärna på nästa säsong.

Den amerikanska konstkännaren Georgina lever ett glamoröst jetsetliv på Franska rivieran. När hennes man plötsligt dödförklaras i samband med en mystisk båtexplosion inleds en farlig jakt på sanningen. 

0 comment

Buketten

| Hemma

Att matlusten inte är så stor när man är sjuk kanske inte är så konstigt men att då ställa sig och laga mat är mindre roligt. Så jag var tvungen att ta mig till affären idag för att handla både mat och frukt så jag ska klara mig några dagar.

Och naturligtvis var jag tvungen att köpa med mig en bukett tulpaner hem.

 

0 comment

Så var det dags igen

| Hemma

Tänk att dessa förkylningar aldrig tar slut. Kände redan igår att något var på gång men imorse vaknade jag genomförkyld så det var bara att stanna i sängen. 

Men det är bara att härda ut för snart går det över.

 

0 comment

Jag har blivit med badkar

| Hemma

Sedan jag bodde i hus och bara hade badkar har jag inte saknat det speciellt. Att kunna ställa sig i duschen har varit enklast och bäst.

Men ibland har jag faktiskt saknat badkar även om jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att installera ett. Då är det så bra att det finns uppblåsbara sådana på nätet att beställa och det gjorde jag idag.

Nu ska här badas.

 

0 comment

Körinternat – dag 2

| Musik

Efter den goda hotellfrukosten startade dagens övning med sedvanlig uppsjungning. Sedan fortsatte resten av dagen i högt tempo med massor av sång. 

En skön samling kompisar.

Herrarna stämmer upp.

Lite vila och kaffe efter lunchen.

Interiörbilder från det fina hotellet.

De här helgerna är så guld värda för att jag får lära mig massor men även för att få umgås med trevliga kamrater.

 

 

0 comment

Körinternat – dag 1

| Musik

Efter en god frukost hälsades kören välkomna till hotellet.

Sedan startade körhelgen av de här två underbara dirigenterna. Tobias och Jerry.

Sedan blev det järnet hela dagen och vi var rätt så urlakade när vi gick till våra rum för att byta om till middagen.

Först blev det en sandwich med getost.

Och en jättegod kalvfilé till huvudrätt.

Och så lite dans blev det också.

 

0 comment

1 2 3 170