Resväskan

| Resor

Inför min resa var jag tvungen att köpa en ny resväska. Den gamla hade gjort sitt med ett trasigt hjul. Såklart jag kunde ha letat efter ett nytt men det var enklare att köpa en ny,

Det blev en sådan här…

… och den köpte jag härifrån

0 comment

Dagen är kommen

| Resor

Så äntligen är dagen här där jag ska ta mig helt utanför min comfortzone och ut och resa alldeles själv. Jag är inte speciellt nervös eller rättare sagt inte mer nervös än jag varit tidigare.

Men nu ska jag fortsätta packa för att sedan ta mig till Arlanda. Det ska bli så kul 💕💕💕💕

0 comment

Frissabesök

| Hemma

Äntligen var det dags för ett besök hos min frissa. Det var ju några veckor sedan sist. Men nuförtiden känns det inte så jobbigt eftersom jag har slutat färga mitt hår och har en längre frisyr. Då behöver jag inte besöka henne så ofta.

Men det var skönt att besöka henne och bli fin inför min resa.

0 comment

Nu närmar sig hösten

| Natur

Även om det varit en fantastisk dag med över 20 grader märks det ändå att naturen börjar gå i dvala.

Det är fortfarande riktigt grönt ute men på ett och annat träd börjar löven gulna. Och det är precis så det ska vara.

Men jag är redo för hösten. Jag behöver bara komplettera med lite nya kläder men det tar jag när jag kommer hem från min resa.

 

0 comment

Att vara oense

| Funderingar

Förr om åren när man var oense om något så fick det bero tills någon tog sig till biblioteket eller på annat sätt tog reda på fakta för hur det verkligen låg till. Och man kunde vara ovänner över lång tid för att alla tyckte sig ha rätt.

Idag är det så mycket lättare när man bara behöver ta upp telefonen och googla och får svar på en gång. Bra men inte lika spännande skulle jag vilja säga. Fast å andra sidan kan man lägga fokus på annat än vara oense.

 

 

0 comment

Äppelträdet

| Björklund

Tänk att det här trädet har stått här i många år och ett minne av gångna tider utan att någon lagt märke till det. Eller så kan det vara ett minne från något scoutmöte för länge sedan eftersom platsen används av just dem. Av en händelse fick jag syn på det och kunde plocka på mig några stycken. 

Äpplena var inte så stora. Kanske några centimeter i diameter men vad gör det? Då kan man ta två.

Trädet gick jag förbi på min skogsruna igår.

0 comment

Promenad i storskogen

| Björklund

Innan jag åkte hem idag tog jag en promenad i omgivningarna. Det är så jäkla vackert det som naturen bjuder oss just nu.

Gick bland annat förbi bäcken där det en gång varit bosättning för att det finns resten av en mur där det funnits ett kvarnhjul en gång i tiden.

Flera träd hade blåst omkull och lagt sig över stigen till bäcken så jag valde att inte gå dit eftersom jag inte hade riktigt bra på fötterna.

 

I naturskogen fanns det många träd det växte svampar på. Och så var det alldeles tyst förutom en och annan fågel som flög förbi.

 

0 comment

Fixardag

| Björklund

Jag startade dagen med att skrapa rutorna till dörrarna som vi målade om i somras.

Jag hade beställt nya gångjärn eftersom de som satt i skåpet sedan tidigare hade rostat. Med lite fnul så fick vi till det och dörrarna kom på plats.

Sedan kunde jag skörda några egenhändigt odlade morötter som vi hade som tillbehör till middagen.

Det blev grillat till middag och vad gott det var eftersom det var länge sedan jag åt det. Morötterna blandades med potatis och lök.

Kvällen avslutades framför TV.

 

 

0 comment

Sista helgen kanske

| Björklund

Den här helgen ska jag åka till landet har jag bestämt. Det blir kanske den sista den här hösten för sedan kryper mörkret på som gör att man måste sitta inomhus. För på landet blir det kolsvart. Och då menar jag verkligen kolsvart. Ingen himmel som blir upplyst av stadsljus eller stjärnor som lyckas göra det ljusare.

Men jag ska ta tillvara det sista dagsljuset och när det mörknar krypa upp i soffan med tända ljus. Det är ju mysigt det också.

 

0 comment

1 2 3 189