10 minuter eller 1 ½ timme

Jag har fått låna ett SL-kort för att börja träna på att åka kommunalt. Jag har åkt bil till och från jobbet så många år att det inte går att räkna. Men där jag tidigare ställt bilen ska man börja bygga och parkeringsplatsen jag hyrt är uppsagd. Jag kan naturligtvis ställa mig på en infartsparkering och stå där helt gratis men det är på bekostnad för de som pendlar eftersom det blir färre platser åt dem. Och till och med jag tycker att det är osjysst.

Min andra dag med kollektiva färdmedel såg ut så här:

Gick till bussen efter jobbet och ställde mig att vänta och vänta och vänta… tills det kom en annan buss och en tjej kliver av och säger att det inte kommer några bussar dit jag ska. En eldsvåda har stoppat trafiken och inga bussar kommer fram.

Så det var bara att gå ner till pendeltåget för att försöka ta mig hem. Åkte till Älvsjö för att ta en buss därifrån och det gick ju bra. Men det var bara det är där fick jag också vänta och vänta och vänta. Resan hem som brukar ta 10 minuter med bil tog 1 ½ timme att åka.

Men jag ska inte klaga. Jag har många alternativ att ta mig hem, fler än många andra – men visst är det skönt att åka bil 😀

140708

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.