En lördag på landet

Vaknade vid sjutiden av att Elvis buffade på mig. Han tyckte minsann att jag kunde gå upp vilket jag också gjorde.

Det var strålande sol men ganska svalt ute men jag satte på mig varma kläder och så tog vi en promenad tillsammans. När vi en halvtimme senare kom tillbaka hade familjen fixat frukost; kaffe, nygräddat bröd och kokt ägg. Det smakade ljuvligt.

Förmiddagen bestod i att jag städade badrummet medan Ellinor grejade i ena grönsakslandet. Hon hade flyttat lite jordgubbsplantor hit från ett annat land som de växt ur.

Till lunch åt vi upp resten av smörgåstårtan från igår. Den hade tjejerna köpt på Lökens i Eskilstuna. De har en av de godaste smörgåstårtor jag vet och kan rekommenderas skarpt.

Sedan ställde sig Emelie att städa min bil. Den fick sig en omgång både in- och utvändigt och blev så fin när hon var klar.

På eftermiddagen blev vi bjudna till kusin Mats som fyllde år idag. Han bjöd på kaffe och tårta och där blev vi sittande några timmar och fikade och pratade och hade trevligt innan det var dags att gå hem för att förbereda middagen.

Emelie som fyllde år häromdagen hade önskat sig grillspett till middag och till det gjorde jag en potatisgratäng.

Mätta och belåtna efter en trevlig dag gick jag till sängs vid halv elva.

IMG_5564

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.