Jag älskar historia

Och inte minst historia som handlar om personer som lever idag.

Ikväll satt jag och tittade på, Vem tror du att du är, som just den här kvällen handlade om Alexandra Rapaport och hennes familjehistoria.

Igår tittade jag på, Spårlöst, ett program som handlar om adopterade personer försöker hitta sina biologiska föräldrar.

På söndag startar den tredje säsongen av, Allt för Sverige, där amerikanare kommer till Sverige för att söka sina rötter.

Att söka sin bakgrund är viktigt – att se tillbaka för att veta vem man är och varför man har blivit den man är.

Min pappa var bördig från Lidköping och min mamma från Örnsköldsvik. De träffades i Stockholm och skapade sig familj här där jag är född. Efter min mamma har jag ett släktband som går tillbaka långt i historien.

För flera år sedan gjorde en kusin till mig en släktforskning som visade sig vara mycket spännande. Jag är i nedåtgående led släkt med Gustav Vasa och hans dotter Sofia. Hon blev gift med Magnus Sachsen Lauenburg – en riktig skitstövel (skulle det visa sig).

Han å sin sida hade släktband med tyska adeln och den historien är riktigt häftig, för nu pratar vi om en historia långt tillbaka i tiden och så långt som ner till romarriket.

En länk till min historia finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.