Jag har lyckats

Jag har gått emot alla kloka ord om hur man sköter orkidéer. En del säger att man ska vattna en gång i veckan. Andra säger att man ska doppa krukan i vatten och låta rinna av. Allt för att få bästa resultat.

Jag gör annorlunda. Jag låter alltid mina få stå med lite vatten på botten. Jag ger dem vanlig blomgödsel när de andra blommor behöver det. Här gör jag ingen skillnad.

Och se så fin den här orkidén är. Jag fick den av Ellinor i vintras och då såg inte så rolig ut, den trivdes inte riktigt när den flyttat in i sitt nya hem. Men jag förvaltar den bara för till nästa år ska den vidare till ett nytt hem och den här gången till Emelie.

En riktig familjeblomma.

140703

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.