Mors dag, val och familjemiddag

Vaknade ganska tidigt den här lite gråa men varma morgonen. Satte mig ute och fikade en stund innan jag gick och röstade. En självklarhet? Nja, jag röstade inte förra gången och den här var inte lättare. Jag hade ingen som helst aning om vad eller vem jag skulle rösta på så det fick bli den jag kände mest för just när jag klev in i vallokalen.

Fortsatte sedan till affären för att komplettera lite till middagen. Gick förbi blomsterhandeln och stod och dreglade över alla fina blommor men jag köpte inga. Tänkte att jag skulle få när familjen kom på middag. Men när de väl kom hade ingen av dem några med sig. Istället fick jag en hudkräm och en middag på en närliggande restaurang.

Jag gjorde en supergod middag som jag hittat recept på via Arla och till den hade jag bulgur.

140525-1Fläskfilé i ugn med oliver

600 g fläskytterfilé (jag tog mer)
salt och peppar
smör att steka i
4 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 fänkål
körsbärstomater (jag tog små kvisttomater)
1 dl svarta oliver
2 msk hackad rosmarin
2 dl matlagningsgrädde (jag använde 2,5 dl alltså en liten tetra)
2 msk balsamvinäger (hade ingen hemma så det fick bli rödvinsvinäger istället)
2 msk kalvfond
4 skivor prosciutto

Sätt ugnen på 200 grader. Dela köttet i 8 bitar. Salta och peppra och bryn runtom i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchinin och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna eller större gratängform. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg skinkskivorna på plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.