Spök!

Efter jobbet träffade jag vännen L inne i stan. Jag hade fått tag i billiga biljetter till föreställningen, Spök!, på Cirkus.

Men innan dess skulle vi försöka få något i oss och hamnade på restaurang Naglo där vi åt varsin supergod Ceasarsallad. Det var fortfarande så varmt att vi kunde sitta ute och äta.

Sedan var det bara att hoppa på spårvagnen ut till Djurgården och vi kom lagom fram till insläppet. I kön framför mig stod, Jonas Gardell, med sina barn.

Eftersom det var generalrepetition så var det många kändisar där. Förutom Jonas såg jag delar ur Galenskaparna och Annelie Alhanko. Men även Björn Skifs var där fick jag höra efteråt.

Men det var en supertrevlig föreställning som jag kan varmt rekommendera.

Handling:

Denna dråpliga komedi handlar om den unge popartisten Dante som luras till slottet Bränningehus under förevändning att han där får lugn och ro att skriva nya låtar, men den egentliga anledningen är att han ska dö en fasansfull död precis som sina förfäder. Bränningehus bebos nämligen av osaliga andar, systrarna Giljotina och Salmonella, som båda i unga år förfördes och sveks av Dantes förfader och av olycklig kärlek kastade sig ut för stupet och ner mot klipporna. Den förbannelse de drabbades av kan bara brytas av att alla manliga ättlingar till förföraren dör på samma sätt som systrarna.

På slottet bor också den urgamle trotjänaren Bernhard, en bitter och otäck typ, som ska vara systrarna behjälplig i detta dåd. Om Giljotina, Salmonella och Bernhard lyckas i sitt uppsåt får systrarna äntligen evig frid.

130912

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.