Citronglasyrkaka med kokos

En jättegod lättlagad kaka jag fick recept av från Anne.

Sockerkaka:

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Vispa ägg och socker poröst, blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och vänd ner det i smeten. Häll i vattnet och blanda. Häll allt i en smörad sockerkaksform och grädda i ugn på 200 grader i 20-25 minuter.

Citronkräm:

100 g smör
1 dl socker, gärna råsocker
1 tsk vaniljsocker
skal från 1 citron
1 äggula
kokos

Smält smöret på svag värme. Tillsätt sockret och koka sakta upp, rör/vispa hela tiden. När smeten kokar tillsätts rivet citronskal, vaniljsocker och äggulan. Ta genast bort kastrullen från plattan. Rör till smeten tjocknat och kan hällas på kakan utan att rinna ner över kanterna. Strö över kokos.

Kakan går med fördel att frysas.

IMG_5539