Go Back

Auberginegratäng

Måltid Main Course
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1 ½ dl röda linser
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 st mozzarellaost
  • 50 g parmesanost riven
  • 2 msk olja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka linserna i cirka 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomaterna och låt allt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten.
  • Skär auberginen i tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och häll på lite olja. Stek i ugn 10 - 15 minuter eller tills fin färg.
  • Hacka löken och skär mozzarellan i skivor.. Smörj en ugnsform. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Lägg på mozzarellan. Strö över lök. Gör ett till lager med aubergine, lök och mozzarella.
  • Baka i ugn i cirka 30 minuter Toppa med parmesan de sista minuterna.