Ajvarkyckling

 

Ajvarkyckling

Recept från Kokaihop
Servings 6 portioner

Ingredients
  

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl ajvar relixh mild
  • 2 tsk honung
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl ost riven

Notes

Lägg (tinade) delade kycklingfiléer i en ugnsform. Salta och peppra lite på båda sidor.
Mät upp crème fraiche, grädde, ajvar relish och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Vispa ihop till en jämn smet.
Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingen täcks helst helt och hållet.
Ställ in mitt i ugnen i 175 grader i 35 min.
Under tiden som kycklingen står i ugnen, riv osten, och när 35 min gått, ta ut kycklingen ur ugnen och strö över osten.
Höj ugnen till 200 grader ställ in formen 15-20 min till.
Servera med ris.