Ägg- och räklåda

4 portioner

8 stora ägg
1 kg räkor med skal
5 dl grädde av valfri sort
Fiskfond
Mjöl
Salt och peppar
8 skivor kantskuren formfranska
50 g smör

Koka äggen 10 minuter och skala räkorna. Hacka äggen grovt och lägg i en smord form. Lägg på de skalade räkorna. Gör en stuvning på grädden och smaksätt med fiskfond, salt och peppar. Häll den över äggen och räkorna. Peta ner stuvningen på några ställen med en gaffel så att den kommer ner i botten.

Gör en topping genom att smälta smör och låta det svalna lite. Krama sedan i vitt bröd så att det suger åt sig fettet och blir smuligt. Fördela detta över gratängen.

Gratinera 10-15 minuter till den fått fin färg.

Servera med en god sallad.

Kommentar: Man kan blanda dill i stuvningen om man vill. Häll på mycket topping även om den inte är nyttig, men gott blir det. Det här är ett gammalt recept med okänt ursprung.

aggrak1