Ytterfilé med oliver

140525-1

600 g fläskytterfilé (jag tog mer)
salt och peppar
smör att steka i
4 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 fänkål
körsbärstomater (jag tog små kvisttomater)
1 dl svarta oliver
2 msk hackad rosmarin
2 dl matlagningsgrädde (jag använde 2,5 dl alltså en liten tetra)
2 msk balsamvinäger (hade ingen hemma så det fick bli rödvinsvinäger istället)
2 msk kalvfond
4 skivor prosciutto

Sätt ugnen på 200 grader. Dela köttet i 8 bitar. Salta och peppra och bryn runtom i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchinin och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna eller större gratängform. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg skinkskivorna på plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Recept: Arla