Fläskytterfilépasta

Hittade lite fläskytterfilé i frysen som behövdes ätas upp. Och vad passade bättre än att göra en pastasås som passade till färsk pasta.

Fläskytterfilépasta
4 portioner

4 portioner färsk pasta
400 g fläskytterfilé
2 msk smör
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk tomatpuré
1 msk oxbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk soja
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt lite pastavatten

Skär köttet i strimlor och bryn i hälften av smöret. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.

Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Rör i grädde och mjölk – låt koka upp. Smaka av med buljong, soja, senap, salt och peppar. Vänd ner köttet i grytan och koka ihop.

Koka pastan och vänd ner den i grytan. Späd med pastavatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.