Att ha noll koll

Vilken märklig situation jag hamnade i idag. Jag var i centrum för att handla och skulle ta rulltrappan ner till affären. Framför mig gick en pappa med ett barn i barnvagn och en pojke i treårsåldern. Pojken hann före pappan och ställde sig i rulltrappan. Eftersom han var för liten för att åka själv hamnade han mellan två trappsteg. Han löste problemet genom att sätta sig med knäna på ett trappsteg och med armbågarna på det övre.

Pappan hade ingen koll och skrattade lite lealöst åt sin son. Jag sprang emellan och fick tag på pojken och reste honom och tog tag i handen innan han kom fram till slutet och kunde hoppa av rulltrappan.

Jag tror inte jag behöver beskriva scenariot om han inte fått hjälp. Men det konstigaste av allt var att pappan ber sin son att tacka mig för att jag hjälpte honom.

Naturligtvis skulle jag gått fram till pappan och pratat med honom men jag tog mig inte för. Jag hoppas han fick sig en tankeställare i alla fall.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.