Jag nästan skäms hur länge sedan det var jag bjöd min fina familj på middag. Den här gången blev det Prinsessan och hennes familj som kom.
Jag gjorde en enkel dukning med servetter härifrån
Sedan gjorde jag en gryta på kyckling. Till den hade jag en massa småplock som man själv kunde välja att ha till. Ett roligt sätt att äta på. Den gick hem hos Prinsessan.
Kycklinggryta Tropicana
6 port
1 kilo kycklingfilé
1 gul lök
1 msk curry
1 röd paprika
5 dl grädde
2 – 3 msk kycklingfond
1 msk sweet chilisås
Salt och peppar
Smör eller olja att steka i
Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i omgångar i stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Finhacka löken och stek den tillsammans med curry och lägg över kycklingen. Dela paprikan i mindre bitar och lägg även den över kycklingen. Häll på grädden och koka upp. Smaksätt med fond och chilisåsen. Smaka av och salta och peppra efter behag.
Servera med ris, skivad banan, ananasskivor, mandarinklyftor, chashewnötter och mango chutney.