Igår blev en riktig matlådedag. Att gå ut och äta lunch är rätt dyrt nuförtiden så jag tar hellre med mig egen mat och lägger pengarna på annat. Som att resa till exempel…
Först gjorde jag en skinkpaj som jag piffade upp med lite lök och spenat. Sedan lade jag på några överblivna tomater som börjat bli lite skrumpna men fullt ätbara innan jag gräddade den.
Sedan gjorde jag en kycklingwok med en halv burk kokosmjölk. Allt kryddades på med röd currypasta och fisksås. Sedan kokade jag upp risnudlar som jag blandade i och överst hällde jag på lite grovhackade jordnötter för lite crunch.
Den andra halvan kokosmjölken frös jag in. Den går bara att spara 2-3 månader i frysen eftersom den är så fet.
Jag hittade två laxbitar i frysen som jag stekte på och dem ska jag äta med en romsås jag köpte i fiskaffären till påsk. Den räcker till precis två portioner. Till dem kokade jag potatis.
Sist men inte minst lade jag in rödlök som jag tycker är så gott. Även det sista paketet körsbärstomater – du vet, ta två förpackningar och betala 20 kronor – som jag handlade häromdagen lade jag in i vinäger. Då håller de sig längre än de skulle gjort annars. Allt för att inte behöva kasta en massa mat. Receptet på inlagda tomater hittade jag här
Till rödlöken gjorde jag en 1-2-3-lag: 1/4 dl ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten som jag rörde ihop till sockret smält. Sedan skivade jag en rödlök tunt och blandade i. Satsen står sig en minst en vecka i kylskåpet.
Oj vad jag kände mig duktig…