Auberginerullar med halloumi

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 fp halloumiost
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 dl parmesan färskriven
  • salt & peppar
  • olivolja

Tomatsås

  • 1 burk tomater hela
  • 1 st lök gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ msk balsamvinäger
  • salt & peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Skiva auberginerna i ½ cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek dem någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och peppar. Lägg upp dem på ett fat.
    Skär halloumin i skivor och lägg en bit tillsammans med soltorkade tomater på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform.
  • Tomatsåsen
    Skala och hacka vitlöken och bryn i olja i en kastrull några minuter. Häll på balsamvinäger och tomater och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll såsen över rullarna och toppa med parmesanosten.
    Gratinera ca 15 minuter.