Jag lagar mat och spar pengar

Men visst har det blivit dyrt med mat? Numera kastar jag nästan inget utan försöker äta upp den eller frysa. Min mamma som var född i slutet på 20-talet var ju född mellan två världskrig kastade aldrig någonting. En matsked gräddsås kunde hon använda i pytt-i-panna som blev ljuvligt god. Sedan fick vi barn äta allt möjligt konstigt. Mat som jag aldrig någonsin kommer att äta igen som typ grisfötter och lever.

När familjerna hade åkt hem efter midsommarhelgen lämnade de en snutt falukorv kvar och den var alldeles lagom till mig. Jag lagade en korvstroganoff som blev supergod och räckte till två middagar. Till den använde jag pasta från söndagens lunch. 

Nu gäller det att hushålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.