4 port
600 g fläskfilé
2 gula lökar
1 gul paprika
2 msk olja till stekning
2 tsk sambal olek
2 msk chilisås
1 tsk curry
1 tsk socker
2 msk soja
2 dl créme fraiche
skal och saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vitt vin
Skär den putsade filén i ½ cm tjocka skivor. Strimla lök och paprika. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen.
Bryn löken lätt i en traktörpanna och tillsätt paprikan, apelsinskalet och sockret. Stek ihop några minuter. Tillsätt sambal, chilisås, soja, curry, vitlök, créme fraiche och vitt vin. Koka upp och låt småputtra några minuter på svag värme.
Bryn under tiden fläskfilén i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den sedan i såsen och rör runt. Smaka av och späd eventuellt med mer vin.
Servera med ris.
Notering: Jag har lagt till vitlök för mer smak från originalreceptet.