Efter lördagens födelsedagskalas blev jag sådär hipp som happ inbjuden till grannarna på middag. G som i grunden är kock hade gjort en fantastisk trerätters. Vi var ett gäng grannar och vänner som var inbjudna. Temat var italienskt därav rutig duk.
Som tilltugg hade han gjort Bruschetta på eget bakat surdegsbröd.
Till förrätt blev det kokt sparris med hollandaise gjord på brynt smör och hackade mandlar. Holy så gott!
Till varmrätt blev det Spagetti Carbonara. Och det jag inte visste var att den skulle kunna vara en rätt som man lagat i 100-tals år i Italien men den uppfanns strax efter andra världskriget. Det fanns knappt någon mat att få tag i men de amerikanska soldaterna kunde bidra med fläskkött och ägg så på det här sättet kom den här rätten till.
Och till efterrätt blev det blodapelsinglass på en spegel av mascarpone och olivolja. Vilken kombo!
Jag är så glad att jag har så fina grannar som vill umgås med en tant som kan vara deras mamma!