Aja baja

Läste om en pappa som hade speglat sin 14-åriga dotters mobiltelefon i sin dator så att han kunde ha koll på vilka hon ringde till och vilka hon fick samtal från men även se i hennes adressbok. Och så kunde han läsa alla hennes SMS. Det tyckte han var OK.

Jag blev så beklämd för så här gör man inte. Man får a l d r i g kliva in i någons privatliv oavsett om det är ens barn, man/fru, sambo eller vem det må vara och läsa privata anteckningar. Och i det här fallet med en halvvuxen dotter.

Förtroende skapas genom respekt inte genom snokande.

Tänk den dan hon får reda på vad pappan håller på med, för det kommer hon att få, då är allt förtroende borta. Lögnerna kommer sitta som ett smäck.

Även jag förstår att alla föräldrar vill sina barn väl, även den här pappan, men att göra det på det här sättet är helt fel.

Själv skulle jag aldrig någonsin drömma om att läsa i mina döttrars dagböcker eller snoka i deras lådor när de bodde hemma.

Alla har rätt till integritet, även jag.

EDIT: Det här inlägget skrev jag för flera år sedan i en annan blogg men är i allra högsta grad aktuell idag. Det man lätt skulle kunna tänka sig var att pappan var av annan etnicitet men icke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.