Grisens år enligt Kina

Jag är född i Grisens år enligt den kinesiska astrologin. Och året infaller just idag.

Grisens år har fått symbolisera ärlighet hos kineserna. Att vara gris är att vara upplyst och med det kommer även förståelse. Tålamod och omtänksamhet är andra ord som är associerat med grisens år. Det är ett år då vi bör tänka mer på varandra, tro gott om varandra och lära oss att förlåta. Grisar hjälper andra människor och detta är en fin egenskap som vi kan lära oss av dem. Grisens år är det 12:e och sista året i det kinesiska horoskopets cykel. 

Hur är då en gris? Och vem är jag?

De är hjälpsamma och tror först och främst gott om andra
Jodå det stämmer bra. Jag tänker mycket på andra människor och hur de mår. Men främst tänker jag på mina närmaste. Jag ställer gärna upp och hjälper till när jag kan och har möjlighet. Kan uppfattas lite naiv men har lärt mig att tänka på att alla inte är goda. Det har främst visat sig genom det jag jobbar med.

De är goda lyssnare
Jag tar mig alltid tid att lyssna på någon som vill prata. Det är en god egenskap jag har och jag kommer aldrig att göra avkall på den.

De är älskvärda och har lätt för att älska
Jag vet inte om jag är speciellt älskvärd men om jag lägger manken till kan jag vara rätt charmig. Att ha lätt att älska vet jag inte heller om jag är mer än mot dem jag står nära.

De är generösa och gillar att bjuda och dela med sig
Jag kan nog öppna plånboken för någon som behöver hjälp. Även att lägga till de mynt som fattas för den som står före mig i kön som saknar pengar. Att få köpa den där godispåsen och få se arbetskamraters glädje är som balsam i själen för mig.

De är inga ordentliga eller pedantiska personer
Som jag skrivit förut gillar jag att ha det fint hemma men jag avskyr att städa. Ser det som ett nödvändigt ont.

De är inte några som tar väl hand om sig själv och sin hälsa
Jag lever mycket för dagen och att planera in motion är något av det tråkigast som finns. Älskar mat och tar gärna ett glas vin. Jag har turen som fått leva ett friskt liv utan att egentligen ta hand om mig själv.

De är otroligt måna om sin familj
Familjen är det viktigaste som finns. Att få umgås och vara nära dem är det viktigaste i mitt liv. Att få skratta åt en Prinsessas roliga kommentarer och få krama en Prins som har enorm integritet är det mysigaste som finns. Men även att få ge massor av pussar på en lill-Prinsessa som inte protesterar. Jag älskar min familj. 

 

#grisens år #gris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.