Indisk gryta

Linsgryta

500 g röda linser
2 hackade gula lökar
3 hackade vitlöksklyftor
3 cm riven ingefära
1 ½ msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk socker 
2 tsk chilipulver
ca 2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
200 g fast potatis
1 ½ l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 hackade tomater
200 g färsk spenat

Skölj linserna och låt rinna av. Stek lök, vitlök och kryddor i olja på svag värme tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och potatis och stek 3 minuter till. Tillsätt vatten, buljongtärningar och linser och låt koka i 12 – 15 minuter. Mixa eventuellt grytan hastigt med stavmixer. Vänd ner tomater och spenat.

Servera med citronklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.