Min erfarenhet av humlor

Jag gillar småkryp och det har jag berättat om flera gånger förut. Men en insekt jag tycker särskilt om är humlor. De är så häftiga när de flyger omkring bland alla blommor och söker nektar och är aldrig störande mot oss människor. Förutom om du stör dem.

Jag har nämligen ett minne av ett möte med en humla som jag störde och det hände för flera år sedan.

På landet höll vi på att måla om huset och jag målade så högt som jag nådde. Jag närmade mig ventilen som gick till det igensatta skafferiet när jag märkte att en humla attackerade mig. Det hände flera gånger men jag tog ingen som helst notis om den då. Men helt plötsligt satte den sig i mitt hår och jag kunde inte vifta bort den. Jag bara väntade på att den skulle sticka mig så jag började springa. Och jag tror jag sprang åtminstone 50 meter innan den släppte taget. Självklart att den hade sitt bo där i ventilen och att jag kom och störde. 

Men humlor är precis som många andra arter hotade så nu ska jag försöka se till att fixa boplatser åt dem nästa vår.

Vill man läsa vidare om humlor finns info här

Vad kan du om humlor? Quiz finns här

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.