Baka baka liten kaka

Något som sällan händer nuförtiden är att jag bakar. Men jag blev så sugen på att baka småkakor så jag var bara tvungen att fixa till en deg.

Jag bakade de kakor som min mamma gjorde och som hon fyllde med grädde och sylt och som vi åt till eftermiddagsfikat på söndagar.

All deg fick inte plats i formarna så den resterande rullade till lagom tjocklek som jag sedan rullade i strössel för det var det jag hade hemma.

Men när jag tog ur dem från ugnen märkte jag att jag hade haft alldeles för mycket deg i formarna så de blev inte så fina som jag önskat.

Men nu finns de förvarade i min nyinköpta burk och kommer att ätas vid ett bra tillfälle.

Grundrecept på mördeg

2 14 dl vetemjöl (135 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.