Toaletter och hantverkare

För ett tag sedan. Eller egentligen för ganska länge sedan fick jag problem med min toalett. Den började läcka vatten att jag var tvungen att få tag på en rörmokare.

Jag tog kontakt med fastighetsskötaren som kom hit och tittade. Han kliade sig i huvudet och gick därifrån. Tog därför kontakt med en rörmokare i grannskapet men eftersom de hade massor med jobb så jag fick vänta.

Efter några veckor kom de äntligen. Men den här rörmokaren började också klia sig i huvudet och gick därifrån. Där stod jag med långnäsa.

Till saken hör att jag har en vägghängd toalett. Skitsnyggt men inte så praktiskt alla gånger. Ringde tillverkaren som inte förstod ett jota av vad jag babblade om så jag var tvungen att skicka bilder så vi pratade samma språk.

Ringde tillbaka till rörmokaren som inte hade tid just den veckan men vi bokade en ny tid. Satt och väntade men inte dök det upp någon! Kände en viss förtvivlan och uppgivenhet men jag tänkte inte bjuda på att ringa tillbaka. I de här lägena känner jag en viss stolthet och skulle lätt kunna skriva ett dåligt omdöme, hehe…

Så jag tog fram en lista på tänkbara firmor och satte mig att ringa runt. Efter många samtal fick jag i alla fall tag på en som hade tid och kom i morse.

Han plockade ur allting och monterade tillbaka men det fortsatte att rinna. Så han åkte och handlade nytt innanmäte. Men även när dessa var bytta rann det fortfarande. Då kände jag en stor förtvivlan. Men rörmokaren gav sig inte. Han hade nämligen sett att det kom skit när han spolade och när han tog i smutsen så visade det sig att det var gammal cement. Och efter ha spolat satan fick han bort det. Då förklarade han för mig att troligen har man slarvat när man monterat toaletten och att det ramlat ner skit i den när man byggde badrummet.

Men nu är jag glad och väntar på fakturan. Den kommer säkerligen bli väldigt dyr. Tjolahopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.