Vasalopp och internationella kvinnodagen

Jag tror minsann att de här två storhetsdagarna aldrig infallit på samma dag. Någonsin. Satt förövrigt och zappade mellan ettan och fyran denna morgon. Det såg väldigt slaskigt ut i spåren och var glad över att det inte var jag som stod där…!

Apropå Vasalopp och kvinnodagen. Det var först 1981 som kvinnor fick åka utan att klä ut sig till en man för vi ansågs för svaga för loppet.  Och det är ju bara lite över 30 år sedan! Och att män fortfarande tjänar mer än kvinnor. Och att det är män som fortfarande har majoritet på höga ledarpositioner.

Det är fortfarande långt kvar innan vi kan få ett jämställt samhälle men jag hejar på, både män och kvinnor, som kämpar för detta. Själv sitter jag bredvid och tittar på för jag känner att jag gjort mitt och lämnar över till den yngre generationen.

Eftermiddagen tillbringade jag hos finaste dottern som bjöd på fika. Vi kunde sitta ute på deras altan i bara t-shirt. Jag tror minsann att jag fick lite färg i ansiktet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.