Lakritsfestival

Det var kallt ute när jag vaknade i morse. Jättekallt. Börjar bli bortskämd med fina dagar och hyfsade temperaturer.

Jag och tjejerna hade bestämt att åka på lakritsfestivalen i Globen. Men eftersom vi kom vid olika tider och jag kom först fick jag stå ute i kylan och vänta. Men jag kom i slang med en kille som hörde till festivalen och av honom fick vi fribiljetter.

Mycket lakrits fick vi smaka på och en del blev riktiga favoriter och fick följa med hem. När vi var nöjda åkte vi hem till mig och jag bjöd på middag.

Det blev Pestokyckling med recept från den här bönan. Ett superenkelt recept som jag kommer att bjuda på igen.

Pestokyckling
4 pers

4-6 kycklingfiléer
Tomatpesto
1 1/2 dl riven smakrik ost typ Parmesan eller Västerbottenost

Såsen

3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Skär en ficka i varje kycklingfilé. Salta o peppra filéerna och bryn dem hastigt så de får lite färg. Blanda tomatpeston och osten. Fyll kycklingfiléerna och ställ dem upp i en ugnsform. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingfiléerna. In i ugnen på ca 200-225 grader till kycklingen är helt genomstekt (ca 20-25 min).

Servera med klyftpotatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.