Fixa sig lite matlådor

Ställde mig och gjorde matlådor under dagen eftersom jag börjar jobba på måndag.

Tänk att det gått nio veckor sedan jag blev sjuk. Det är knappt jag förstår det själv och hur sjuk jag har varit. Ett virus som fick fäste efter en urinvägsinfektion gav hög feber och en enorm trötthet utan dess like. Och som alla vet så finns det inga mediciner mot virus utan det måste läka ut sig själv.

Men efter ha varit hos läkaren idag så kommer jag börja jobba halvtid några veckor innan jag går över på heltid. Det blir en bra start.

Men, men…

Först gjorde jag en köttfärssås på lammfärs som jag kryddade på med lite rödvin. Jisses vad gott det blev. Den använde jag till att göra en auberginegratäng.

Sedan gjorde jag en köttfärspaj på rester av tacofärs som jag hittade i frysen på landet. Till pajdegen använde jag mig av kesella för att göra den lite magrare men även att få en annan konsistens än vanlig pajdeg. Det som blev över av kesellan blandade jag med matlagningsgrädde och en liten burk tacosås. Blandningen hällde jag över färsen som jag lagt i skalet. Sedan tryckte jag dit några körsbärstomater och hällde på lite god ost uppå innan jag gräddade allt. Den kommer att räcka till sex matlådor eftersom jag har blivit så liten i maten numera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.