Knäckkokning

Jag brukar inte göra knäck. Det är flera år sedan jag gjorde det sist. Men så blev jag så sugen på att modifiera ett vanligt recept. Det blev knäck med turkisk peppar som jag skar i bitar istället för att hälla upp i knäckformar. Mycket, mycket enklare men tyvärr försvann smaken av turkisk peppar.

Nästa gång ska jag nog ändra receptet lite.

Koka upp grädde, socker och sirap. Använd gärna termometer. Koka tills ca 120 grader. Blanda i 10 krossade turkisk peppar.

Häll upp i en pappersklädd brödform och låt stelna.

Dela i lagom stora bitar.

Recept

1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
10 turkisk peppar (godis)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.