Resan till Toscana – dag 2

Efter den ”internationella” frukosten blev det så dags för körövning. Några timmar höll vi på innan vi blev utsläppta. Det löste sig med hotellrummen så jag fick flytta in till Therese som bodde betydligt bättre än jag gjort.

Dagen bjöd på ett strålande väder med ungefär 25 grader i solen. Vi, Therese, Per-Erik, Hans och jag gick ut för att utforska den lilla staden Montecatini Terme där vi bodde. Det var inte långt till något vilket kändes väldigt behagligt.

Lagom till lunch hamnade vi vid det stora torget och beställde in en antipasti till förrätt och pasta som varmrätt. Till det drack vi italienskt öl. Vi gick sedan runt i omgivningarna innan vi stannade till vid ett café för att ta en kaffe. Sedan var det dags att ge sig tillbaka till hotellet för att byta om till kvällens ”Come together-konsert” med de andra körerna som var med i festivalen.

Vi var nio körer som deltog i festivalen. Flera körer från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Ungern och Australien. Alla bidrog med ungefär två låtar var och de som stack ut var de från Australien. En lite annorlunda repertoar med inhemska låtar med maoriska inslag. Det var superhäftigt.

Kvällen avslutades med en italiensk buffé på ett närbeläget hotell innan det var dags att gå och lägga sig. Vi hade ju några timmar att ta igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.