Vegetarisk pestolasagne

Häromdagen fick jag tag på billiga champinjoner så till middag gjorde jag en supergod lasagne på svampen. Jag har modifierat receptet lite annars är originalet från Finland.

Svamplasagne
4 – 6 port

700 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 1½ tsk salt
svartpeppar
3 msk riven parmesan

Béchamelsås:

2 msk smör
3 msk mjöl
7 dl mjölk
Grönsaksfond

1 burk röd pesto
Lasagneplattor

Finhacka lök och vitlök och stek dem i smör utan att de tar färg i ca 3 min. Skiva champinjonerna och blanda ner dem i stekpannan. Dela stora svampar. Låt alltsammans steka ca 10 min på medelhög värme. Smaksätt med salt och peppar.
Gör under tiden béchamelsåsen. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och smaksätt med fonden. Koka upp och låt småkoka ca 5 min.
Sätt ugnen på 200°. Blanda ner grädden i svampen och rör ner parmesanen.
Varva i en stor form lasagneplattor, svamp och bechamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred på peston. Ringla lite bechamelsås ovanpå. Grädda 30-40 minuter i mitten av ugnen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.